Milde curry met Thais gekruide kipgehaktballetjes
Milde curry met Thais gekruide kipgehaktballetjes

Milde curry met Thais gekruide kipgehaktballetjes

met rijst, rode puntpaprika en cashewstukjes

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

4 piece

Garlic

1.65 cm

Fresh ginger

1 piece

Scallions

½ piece

Yellow carrot

½ piece

Romano pepper

75 g

Jasmine rice

3 piece

Chicken meatballs with Thai seasoning

½ sachet(s)

Green curry spices

½ sachet(s)

Dried galangal

90 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

10 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories946 kcal
Energy (kJ)3960 kJ
Fat38 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate114 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Pan with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember met een dunschiller. Snijd het witte en groene gedeelte van de bosui in de stukken van 2 - 3 cm. Snijd de wortel in halve plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in reepjes.

Rijst koken
2

Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Smaakmakers bakken
3

Verwarm in een grote koekenpan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en bosui 2 - 3 minuten. Voeg de kipgehaktballen toe aan de pan en halveer ze met een pollepel of spatel. Voeg vervolgens de groene currykruiden, gedroogde laos en 1/2 el bloem per persoon toe. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en roerbak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 50 ml water per persoon.

Curry koken
4

Voeg de paprika, het hele stuk gember en de kokosmelk toe aan de koekenpan met kipgehaktballetjes. Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de curry, afgedekt, 12 - 17 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Peterselie snijden
5

Hak ondertussen de blaadjes van de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Haal het stuk gember uit de curry. Verdeel de pandanrijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met de bladpeterselie en de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.