Milde groentecurry met gehaktballen
Milde groentecurry met gehaktballen

Milde groentecurry met gehaktballen

met bloemkoolrijst en kokosmelk

Dit gerecht staat in recordtempo op tafel doordat wij zowel de groenten als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

10 g

Garlic-ginger-chili mix

¼ sachet(s)

Ground coriander

¼ sachet(s)

Ground cumin

¾ teaspoon

Ground turmeric

85 g

Quick-cook brown rice

50 g

Cauliflower Rice

75 g

Sweetheart cabbage & broccoli

75 g

Pre-cut green beans & diced carrot

3 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

130 milliliters

Coconut milk

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories1003 kcal
Energy (kJ)4197 kJ
Fat59 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate76 g
Sugar6 g
Dietary Fiber3.3 g
Protein37 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgesneden gember, ui en knoflook en het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kurkuma toe en bak 1 - 2 minuten.

Groenten bakken
2

Kook de bruine snelkookrijst 7 minuten in de pan met deksel. Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en kook in 3 minuten droog. Giet indien nodig af en breng op smaak met peper en zout.Voeg ondertussen de spitskool, broccoli, sperziebonen en wortelblokjes toe aan de hapjespan met kruiden en bak 2 minuten.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op de calorie-inname? Gebruik dan 60 gram rijst per persoon en vervang de helft van de kokosmelk met bouillon.

Curry afmaken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 8 minuten rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan en kook 6 minuten, afgedekt, zachtjes verder. Voeg daarna ook de gehaktballen toe en kook nog 2 minuten of totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Halveer de gehaktballen eventueel eerst om de kooktijd te versnellen.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden.Schep de curry met groenten erop en verdeel de gehaktballen over de borden.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.