Milde viscurry met noedels
Milde viscurry met noedels

Milde viscurry met noedels

met wortel, broccoli en gomasio

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Fish
Sesame
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pollock

(Contains Fish)

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

100 g

Broccoli

½ sachet(s)

Yellow curry spices

90 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

½ piece

Onion

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

225 milliliters

Water

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2630 kJ
Calories629 kcal
Fat31.5 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate52.1 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein30.7 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1
  • Kook de aangegeven hoeveelheid water en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe. Bak 2 - 3 minuten.
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de visstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), suiker, wittewijnazijn, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 - 4 minuten zonder deksel. 
Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio.