Mini half-om-halfburgers met teriyakisaus
Mini half-om-halfburgers met teriyakisaus

Mini half-om-halfburgers met teriyakisaus

met aardappeltjes en frisse salade

.

Allergens:
Soy
Wheat
Milk
Sesame
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Potatoes

2 piece

Mini hamburger bun

(Contains Soy, Wheat, Milk, Sesame May be present Gluten, Tree nuts)

½ piece

Onion

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ head

Butter lettuce

2 piece

Mini beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Soy, Mustard, Celery)

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4129 kJ
Calories987 kcal
Fat46.5 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate105 g
Sugar26.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein33.9 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Burger bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de burgers toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en 1/2 el honing per persoon toe.
Salade maken
3
  • Meng in een kom de mayonaise met de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de sla grof. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Voeg de sla en wortel toe aan de kom en meng met de dressing.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg de broodjes met wat salade, de burgers en een beetje gebakken ui.
  • Serveer de mini-hamburgers met de salade ernaast.
  • Serveer met de aardappelpartjes en mayonaise naar smaak.