Mini-hamburgers met chili-mayonaise
Mini-hamburgers met chili-mayonaise

Mini-hamburgers met chili-mayonaise

met paprika, zoetzure koolsalade en frietjes

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de rode kool, witte kool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept in 15 minuten op tafel zet!

Allergens:
Egg
Wheat
Lupine
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

100 g

Rainbow slaw mix

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Romano pepper

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

2 piece

Mini beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Soy, Mustard, Celery)

2 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

25 g

[Plant-based] mayonnaise

Nutrition Values

Calories1023 kcal
Energy (kJ)4280 kJ
Fat56.7 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate90.8 g
Sugar23 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein33.2 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. 

Zoetzuur maken
2

Snijd de koriander fijn. Meng in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de koriander, de rodekool, wittekool en wortel met de zoetzure dressing. Zet apart en schep af en toe om.

Groenten snijden
3

Snijd de ui en paprika in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kleine hamburgers in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de paprika en ui toe en bak 2 - 3 minuten mee. Dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten.

Hamburger maken
5

Snijd de hamburgerbollen open en besmeer met een laagje chili-mayonaise. Beleg elk broodje met een deel van de zoetzure groenten, 1 kleine hamburger, de gebakken ui en paprika. 

Serveren
6

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Serveer met de frieten, de overige zoetzure groenten en de overige chili-mayonaise.