Mini-hamburgers met vegetarische nuggets
Mini-hamburgers met vegetarische nuggets

Mini-hamburgers met vegetarische nuggets

met mangoketchup, frisse salade en aardappelschijfjes

Een topper in je box: mangoketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Lupine
Milk
Sesame
Wheat
Barley
Soy
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)

100 g

Potato rounds

5 piece

Vegan nuggets

(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

¼ head

Iceberg lettuce

30 g

Mango ketchup

(Contains Sulphites)

1 piece

Tomato

20 g

Yogurt dressing

(Contains Milk, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories902 kcal
Energy (kJ)3774 kJ
Fat46.6 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate92.6 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein22.1 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelschijfjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelschijfjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
  • Snijd de ijsbergsla fijn. 

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Vegan nuggets bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de ijsbergsla en de tomatenblokjes met de yoghurtdressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer met de mangoketchup.
  • Verdeel wat van de salade over de broodjes.
  • Leg hierop de vegan nuggets.
  • Serveer met de overige salade, de aardappelschijfjes en de mayonaise (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de overige mayonaise dan achterwege.