In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel - dit zorgt voor gezondheidsvoordelen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Romano pepper
½ piece
Courgette
¼ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
2 piece
Garlic
25 g
Organic sour cream
20 g
Wholewheat couscous
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
½ piece
Red onion
2 piece
Wholewheat mini hamburger bun
½ tablespoon
Olive oil
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in ringen en de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom de rode puntpaprika met de courgette en per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 min in de oven.
Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bladpeterselie en per persoon 1/4e knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Bereid 80 ml groentebouillon per persoon. Weeg de volkoren couscous af. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Verhit per persoon 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur, 2 minuten rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar. Haal de kip uit de koekenpan en laat rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de volkoren mini-hamburgerbol 4 - 6 minuten in de oven.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in een andere kleine koekenpan 1/4 el roomboter per persoon. Voeg de rode ui toe en de overige knoflook en bak 5 minuten. Voeg 1/2 tl honing per persoon toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de onder en bovenkant van de broodjes met een beetje knoflooksaus. Houd wat over voor de couscous salade te garneren. Snijd de kipfilet doormidden, leg de kipfilet op de onderkant van elk broodje en beleg met een paar rode puntpaprikaringen en courgetteplakken. Garneer met de zoete rode ui. Meng de rest van de gegrilde groenten door de volkoren couscous.
Verdeel de belegde broodjes over de borden. Serveer de volkoren couscoussalade erbij. Garneer de salade met de overige zoete rode ui, knoflooksaus en extra vierge olijfolie naar smaak.
Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.