Mini-kipburgers met gegrilde groenten
Mini-kipburgers met gegrilde groenten

Mini-kipburgers met gegrilde groenten

met volkoren couscoussalade en verse bladpeterselie

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel - dit zorgt voor gezondheidsvoordelen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Romano pepper

½ piece

Courgette

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

2 piece

Garlic

25 g

Organic sour cream

20 g

Wholewheat couscous

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

½ piece

Red onion

2 piece

Wholewheat mini hamburger bun

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories668 kcal
Energy (kJ)2793 kJ
Fat28 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate62 g
Sugar21 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Small Bowl
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten grillen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in ringen en de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom de rode puntpaprika met de courgette en per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 min in de oven.

Knoflooksaus maken
2

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bladpeterselie en per persoon 1/4e knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Bereid 80 ml groentebouillon per persoon. Weeg de volkoren couscous af. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
3

Verhit per persoon 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur, 2 minuten rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur iets lager, dek de pan af en bak de kipfilet in 8 minuten gaar. Haal de kip uit de koekenpan en laat rusten onder aluminiumfolie. Verwarm de volkoren mini-hamburgerbol 4 - 6 minuten in de oven.

Zoete rode ui maken
4

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in een andere kleine koekenpan 1/4 el roomboter per persoon. Voeg de rode ui toe en de overige knoflook en bak 5 minuten. Voeg 1/2 tl honing per persoon toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mini-hamburgerbol beleggen
5

Besmeer de onder en bovenkant van de broodjes met een beetje knoflooksaus. Houd wat over voor de couscous salade te garneren. Snijd de kipfilet doormidden, leg de kipfilet op de onderkant van elk broodje en beleg met een paar rode puntpaprikaringen en courgetteplakken. Garneer met de zoete rode ui. Meng de rest van de gegrilde groenten door de volkoren couscous.

Serveren
6

Verdeel de belegde broodjes over de borden. Serveer de volkoren couscoussalade erbij. Garneer de salade met de overige zoete rode ui, knoflooksaus en extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.