In plaats van een traditionele ronde pizza, bereid je vandaag mini pizza pockets. Is er een kleine chef in huis? Vul de pakketjes dan gezellig samen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Pizza dough
(Contains Wheat May be present Milk)
100 g
Passata
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ piece
Courgette
20 g
Arugula & lamb's lettuce
50 g
Herbed cheese cubes
(Contains Milk)
½ piece
Romano pepper
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1.5 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en de courgette 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de passata en per persoon: 1 tl Italiaanse kruiden, 1/2 tl suiker, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op middelmatig vuur, of tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in gelijke stukken zodat je 2 pizza pockets per persoon hebt.
Smeer wat groentesaus op de helft van de deegstukken, maar houd de rand vrij. Leg er enkele kruidenkaasblokjes op (zie Tip). Trek de lege helft van het deeg voorzichtig een beetje uit en plooi over de belegde helft. Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke pocket. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan slechts de helft van de kruidenkaasblokjes. De overige kaas is lekker in een lunchsalade de volgende dag, of om je belegde boterham mee te garneren.
Snijd ondertussen de puntpaprika in kleine reepjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de sla en puntpaprika toe en meng goed door.
Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Haal de pizza pockets uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de salade.