Mini-tortilla's met gerookte zalm
Mini-tortilla's met gerookte zalm

Mini-tortilla's met gerookte zalm

met avocadodip en mais-salsa

Met dit gerecht zet je in slechts 15 minuten een Mexicaanse fiesta op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

40 g

Avocado dip

100 g

Shredded red cabbage

(May be present Celery)

70 g

Corn

2 piece

Scallions

1 piece

Tomato

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories590 kcal
Energy (kJ)2469 kJ
Fat23.2 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate63.6 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein28.5 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Pers de limoen uit boven een kleine kom en bewaar apart.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el limoensap met 1/2 el suiker. Meng de gesneden rodekool erdoorheen. Zet apart en schep af en toe om.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?

Tortilla's verwarmen
2
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Mais-salsa maken
3
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de mais met het witte gedeelte van de bosui en de tomaatblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de tortilla's met de avocadodip.
  • Verdeel de rodekool over de tortilla's.
  • Schep de mais-salsa erover en leg de zalmsnippers erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.