Mini-tortilla's met gerookte zalm
Mini-tortilla's met gerookte zalm

Mini-tortilla's met gerookte zalm

met avocado en mais-salsa

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

½ piece

Avocado

50 g

Shredded red cabbage

(May be present Celery)

70 g

Corn

½ bunch

Scallions

1 piece

Tomato

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2909 kJ
Calories695 kcal
Fat35.7 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate61.9 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein28.6 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Aluminum Foil
Strainer
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Pers de citroen uit boven een saladekom. Meng de suiker, mayonaise en gesneden rodekool erdoorheen. 
  • Zet apart en schep af en toe om.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Tortilla's verwarmen
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Mais-salsa maken
3
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Laat de mais uitlekken. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de mais met het witte gedeelte van de bosui, de tomatenblokjes de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rodekool over de tortilla's.
  • Schep de mais-salsa erover en leg de avocado erop.
  • Leg de zalmsnippers erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort als het gaat om calcium, vezels en vitamine C?