Mini-tortilla's met krokante kip
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus

De kip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Roasted bell pepper sauce

100 g

Chicken fillets

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

½ piece

Courgette

½ piece

Red onion

50 g

Organic full-fat yogurt

75 g

Basmati rice

½ sachet(s)

Mexican-style spices

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories965 kcal
Energy (kJ)4038 kJ
Fat33 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate121 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng in een kom de kipfilethaasjes met 1/3 van de yoghurt, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snipper de ui. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 4 cm lang.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de gesnipperde ui en 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat staan tot serveren.

Tip: Tip 1. De Mexicaanse kruiden kunnen een beetje pittig zijn, eten er kinderen mee? Begin dan met 1/4 tl per persoon en voeg naar smaak meer toe. Tip 2. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de courgette, rode ui en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 4 - 6 minuten. Voeg ondertussen de panko toe aan een diep bord. Haal de kip door de panko en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip 2 – 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Serveren
4

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Verdeel de rijst, tortilla's, gegrilde groenten en krokante kip over de borden. Serveer de geroosterde-paprikasaus en de overige yoghurt in aparte kommetjes.

Tip: Wist je dat er in deze geroosterde paprikasaus heel veel paprika's zijn verwerkt, zo krijg je zonder dat je het door hebt nog meer groente binnen.