Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat

In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets

50 g

Organic full-fat yogurt

0.99 teaspoon

Ground paprika

20 g

Mango chutney

1 piece

Tomato

¼ piece

Red onion

15 g

Panko breadcrumbs

100 g

Slaw mix

3 piece

Flour tortillas

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

2 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories842 kcal
Energy (kJ)3525 kJ
Fat38 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate74 g
Sugar22 g
Dietary Fiber5 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.

Saus maken
2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper 1/4 rode ui per persoon.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan 2 - 3 minuten met wat olie in een koekenpan.

Kip bakken
3

Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat hij volledig is bedekt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant, tot het korstje goudbruin kleurt. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Salade maken
4

Meng ondertussen in een andere kom de gesneden witte kool en wortel met de rode ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus.