In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
1 teaspoon
Ground paprika
20 g
Mango chutney
(Contains Mustard)
½ piece
Tomato
¼ piece
Onion
½ piece
Apple
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
100 g
Slaw mix
3 piece
Mini tortillas
(Contains Wheat)
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
4 tablespoon
Sunflower oil
25 g
Flour
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilet in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er in stap 5 ook voor kiezen om ze 1 - 2 minuten in een pan te bakken.
Meng opnieuw 1/3 van de yoghurt in een kleine kom met de mangochutney, peper en zout. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui (zie Tip). Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan 2 - 3 minuten met wat olie in een koekenpan.
Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat de kip volledig is bedekt. Verhit 4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip 2 – 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt (zie Tip). Laat uitlekken op keukenpapier.
Tip: Je gebruikt vrij veel olie omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.
Meng ondertussen in een andere kom de gesneden wittekool en wortel met de appel, ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Verdeel de salade samen met de tomaten over de tortilla's en leg de kipstukjes erop. Garneer met de mangochutney.