Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, appel en tomaat

In dit recept geef je de kip een extra knapperig korstje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

1 teaspoon

Ground paprika

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

½ piece

Tomato

¼ piece

Onion

½ piece

Apple

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

100 g

Slaw mix

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

60 milliliters

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3649 kJ
Calories872 kcal
Fat45.4 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate77.2 g
Sugar24.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein34.9 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng in een kom de kipfilet met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. 

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er in stap 5 ook voor kiezen om ze 1 - 2 minuten in een pan te bakken.

Toppings bereiden
2

Meng in een kleine kom de mangochutney met opnieuw 1/3 van de yoghurt, peper en zout. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui (zie Tip). Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan 2 - 3 minuten met wat olie in een koekenpan.

Kip bakken
3

Voeg de panko toe aan een diep bord. Wentel de kip door de panko en zorg dat de kip volledig is bedekt. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip 2 - 3 minuten per kant, of tot het korstje goudbruin kleurt (zie Tip). Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Salade maken
4

Meng ondertussen in een andere kom de wittekool en wortel met de appel, de ui, de overige yoghurt en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de tortilla's en leg de kipstukjes erop. Garneer met de mangochutney.