Mini-tortilla's met krokante vis
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw. Hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak. Vandaag steek je hem in een krokant jasje van panko.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

⅓ piece

Carrot

15 g

Panko breadcrumbs

½ sachet(s)

Mexican-style spices

1 piece

Pollock fillet

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

3 piece

Flour tortillas

0.51 teaspoon

Smoked paprika

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories834 kcal
Energy (kJ)3491 kJ
Fat44 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate66 g
Sugar14 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten. Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn met 3/4 el suiker. Voeg een snuf zout toe en roer goed door. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Vis bereiden
2

Meng in een diep bord de panko, de Mexicaanse kruiden, peper en zout. Dep het koolvishaasje droog met keukenpapier en snijd ieder haasje in de lengte in 3 gelijke stukken. Smeer de koolvis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de koolvis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.

Mayonaise mengen
3

Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

Serveren
4

Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise. Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en een stuk krokante koolvis. Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.