Kikkererwten bevatten veel vezels en eiwitten. Dit zorgt ervoor dat je na het eten van de mini-tortilla's een voldaan gevoel hebt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ pack
Chickpeas
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
½
Tomato paste
45 milliliters
Coconut milk
½ piece
[Persian] cucumber
45 g
Arugula & lamb's lettuce
3 piece
Wholewheat mini tortilla
(Contains Wheat)
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
5 g
Fresh mint
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe door en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de slamix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip 1 & 2).
Tip 1: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.
Tip 2: Je kunt de tortilla's eventueel ook opwarmen in een koekenpan zonder olie.
Vul de tortilla's met een beetje van de komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en de overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.