Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten
Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

met komkommersalade

Kikkererwten bevatten veel vezels en eiwitten. Dit zorgt ervoor dat je na het eten van de mini-tortilla's een voldaan gevoel hebt.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ pack

Chickpeas

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½

Tomato paste

45 milliliters

Coconut milk

½ piece

[Persian] cucumber

45 g

Arugula & lamb's lettuce

3 piece

Wholewheat mini tortilla

(Contains Wheat)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2824 kJ
Calories675 kcal
Fat32.5 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate65 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber19.1 g
Protein21.8 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Yoghurtsaus maken
2

Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kikkererwten bakken
3

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Inkoken
4

Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe door en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de slamix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip 1 & 2).

Tip 1: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.

Tip 2: Je kunt de tortilla's eventueel ook opwarmen in een koekenpan zonder olie.

Serveren
6

Vul de tortilla's met een beetje van de komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en de overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.