Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Knoflookteen

100 g

Varkenshaaspuntjes

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

¼ unit

Komkommer

¼ unit

Groene peper

½ unit

Paprika

100 g

Gesneden spitskool

3 unit

Bruine tortilla

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gomasio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honing

¾ tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Wittewijnazijn

1.5 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2477 kJ
Calories592 kcal
Fat18 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate66 g
Sugar24 g
Dietary Fiber11 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Aluminum Foil
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de helft van de groene peper met de paprika en de spitskool 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.