Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

100 g

Pork tenderloin tips

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

⅓ piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Green chili pepper

½ piece

Bell pepper

150 g

Chopped sweetheart cabbage

3 piece

Wholewheat mini tortilla

(Contains Wheat)

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1.5 tablespoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2411 kJ
Calories576 kcal
Fat19 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate58.3 g
Sugar24.8 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein36.3 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Wok or sautépan
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip 1). Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflook, gemberpuree, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon (zie Tip 2). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip 1: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Tip 2: Snijd eventueel grotere stukken varkenshaas door de helft.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin (zie Tip). Breng op smaak met een beetje zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

 

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de spitskool en de helft van de groene peper 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Bakken
5

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 - 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met de gomasio.