Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten
Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

Mini-tortilla's met kruidige kikkererwten

met komkommersalade en gomasio

Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ pack

Chickpeas

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½

Tomato paste

45 milliliters

Coconut milk

½ piece

[Persian] cucumber

45 g

Arugula & lamb's lettuce

3 piece

Wholewheat mini tortilla

(Contains Tarwe)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh mint

(May be present Selderij)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

25 milliliters

Water for the sauce

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2833 kJ
Calories677 kcal
Fat32.9 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate64.7 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber22 g
Protein21.8 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - kikkererwten bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Yoghurtsaus maken
2

Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Kikkererwten bakken
3

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit in een pan te doen.

Inkoken
4

Voeg de kokosmelk en het water toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe om en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven. 

Serveren
6

Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.