Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ pack
Chickpeas
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½
Tomato paste
45 milliliters
Coconut milk
½ piece
[Persian] cucumber
45 g
Arugula & lamb's lettuce
3 piece
Wholewheat mini tortilla
(Contains Tarwe)
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Melk (inclusief lactose))
5 g
Fresh mint
(May be present Selderij)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesamzaad)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
25 milliliters
Water for the sauce
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Pluk de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - kikkererwten bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de fijngesneden munt en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 - 5 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden, tomatenpuree en kikkererwten toe en bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit in een pan te doen.
Voeg de kokosmelk en het water toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan en laat de saus met kikkererwten 4 - 6 minuten verder indikken op middelmatig vuur. Roer af en toe om en plet eventueel de kikkererwten lichtjes met de achterkant van lepel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de salademix en komkommer toe aan de kom en meng goed. Bak de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.
Vul de tortilla's met een beetje komkommersalade en de kruidige kikkererwten. Besprenkel met de yoghurtsaus. Garneer met de gomasio en overige munt. Serveer de tortilla's met de overige komkommersalade.