Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Hierdoor kan je de verpakking bij het papier weggooien en kan deze zo eenvoudig gerecycleerd worden!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
½ piece
Shallot
1 piece
Garlic
1.32 piece
Scallions
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
75 g
Jasmine rice
15 g
White miso paste
(Contains Soy, Wheat)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
2.5 g
Sesame seeds
1 piece
Egg
⅓ piece
[Persian] cucumber
20 g
Cashews
to taste
Salt and pepper
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1.25 tablespoon
Sunflower oil
2 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf daarna in elke helft een ruitpatroon in het vruchtvlees. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een klein deel van het groene gedeelt ter garnering.
Tip: Snijd het ruitpatroon niet té diep. Laat ongeveer 2 cm tussen het mes en de schil zodat je niet door de aubergine snijdt.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon en de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak 2 – 3 minuten mee. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet indien nodig af en bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk gebruiken in een roerbak of soep.
Verhit in een hapjespan 1 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Leg de aubergine helften op de schil in de pan. Bak 4 minuten, keer de aubergine heflt om en bak opnieuw 4 minuten tot de aubergine mooi goudbruin is gekleurd. Meng ondertussen in een kleine kom de miso, sojasaus met per persoon: 2 tl honing en 1 tl suiker.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Voeg de misomarinade toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut, of totdat de saus indikt. Haal de aubergine goed door de saus en leg de auberginehelften met de schil naar beneden in een ovenschaal. Schenk de marinade uit de pan over de aubergine en bestrooi met wat sesamzaad. Bak de aubergine 10 – 12 minuten in de oven.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in de hapjespan van de aubergine op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Hak de cashewnoten grof. Meng de bosui en eventueel het overige sesamzaad door de warme rijst.
Verdeel de rijst over de borden en leg een helft van de aubergine ernaast. Leg het spiegelei op de rijst. Garneer de aubergine met het groene gedeelte van de bosui. Leg de plakjes komkommer aan de rand en bestrooi met de cashewstukjes.