Mixed grill met souvlaki en köfte
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Turks brood en tzatziki

Met deze mixed grill breng je verschillende Mediterrane klassiekers samen voor een tafel vol met smaken en een goede dosis vakantiegevoel.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Verse munt, oregano en peterselie

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

100 g

Rundergehakt met köftekruiden

½ unit

Komkommer

¼ unit

Citroen

50 g

Biologische volle yoghurt

(Contains Milk)

120 g

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(Contains Celery)

1 unit

Spies

100 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Turks broodje

(Contains Gluten May be present Egg, Milk, Tree nuts, Soy, Sesame, Lupin)

20 g

Leccino olijven

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5810 kJ
Calories1389 kcal
Fat59 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate122 g
Sugar16 g
Dietary Fiber9 g
Protein87 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Large Bowl
Small Bowl
Grater
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve ringen. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met koud water.

Köfte maken
2

Meng in een grote kom het gehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken.

Tzatziki maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Halveer de komkommer en snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Knijp, boven de wasbak, in delen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met het citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering 1 citroenpartje per persoon overhoudt.

In de oven
4

Rijg de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Leg deze kipsouvlaki in een ovenschaal. Meng de cherrytomaten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak het Turkse broodje de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.

Köfte bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof en snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en 1/4 el olijfolie per persoon.

Serveren
6

Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal. Verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki en de cherrytomaten er in aparte schalen bij.