Mixed grill met souvlaki en köfte
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki

Serveer het verfijnde aperitief van Lolea bij dit Wereldtapas-recept om de momentjes met familie en vrienden nóg specialer te maken. Licht sprankelend, fruitig én snel klaar, want deze wijncocktail hoef je alleen nog maar in te schenken. Proost!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Fresh mint, oregano & parsley

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

100 g

Beef mince with kofta seasoning

½ piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Lemon

50 g

Organic full-fat yogurt

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

1 piece

Skewers

100 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Lebanese flatbread

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

piece

Lolea

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories1219 kcal
Energy (kJ)5102 kJ
Fat52 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate107 g
Sugar16 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein76 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Grater
Small Bowl
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve ringen. Kook de orzo, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met koud water.

Köfte maken
2

Meng in een grote kom het gehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (köfte) per persoon. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken.

Tzatziki maken
3

Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd 2 citroenpartjes per persoon. Halveer de komkommer en snijd de helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Knijp, boven de wasbak, in delen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met het citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering 1 citroenpartje per persoon overhoudt.

Tip: Je kunt de geraspte komkommer uitknijpen met je handen, maar eventueel ook in een schone theedoek.

In de oven
4

Rijg de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Leg deze kipsouvlaki in een ovenschaal. Meng de cherrytomaten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier. Bak de souvlaki en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Verwarm het Libanees platbrood de laatste 1 - 2 minuten mee in de oven.

Köfte bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de köfte in 2 - 4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof en snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie, de overige oregano, de munt en 1/4 el olijfolie per persoon.

Serveren
6

Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de köfte en souvlaki over de borden. Serveer de tzatziki en de cherrytomaten er in aparte schalen bij. Serveer met het Libanees platbrood. Schenk tot slot de Lolea in leuke glazen.