Hoisin-roerbak met gehakt en pinda's
Hoisin-roerbak met gehakt en pinda's

Hoisin-roerbak met gehakt en pinda's

met rijst, champignons en koriander

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

½ piece

Carrot

125 g

Mushrooms

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Ginger paste

1 piece

Garlic

5 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

180 milliliters

Water

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Red wine vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2884 kJ
Calories689 kcal
Fat24.9 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate83.3 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein30.2 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan.
  • Voeg een flinke snuf zout toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Zet het vuur uit en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de wortel in dunne halve plakjes en de champignons in vieren.
Gehakt bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de wortel 5 - 6 minuten. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gemberpuree, de knoflook, de ui en het gehakt toe en roerbak het gehakt in 3 minuten los op hoog vuur.
Saus maken
3
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, rodewijnazijn, honing en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Meng goed en bak 1 - 2 minuten. Beng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de roerbak erbovenop.
  • Garneer met de koriander en de pinda's.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.