Marokkaanse stijl stoof met biefstukreepjes
Marokkaanse stijl stoof met biefstukreepjes

Marokkaanse stijl stoof met biefstukreepjes

met abrikozen en ras el hanout

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

20 g

Dried apricot pieces

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy)

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Ras el hanout

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½

Tomato paste

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Eggplant

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium beef stock

1 tablespoon

Red wine vinegar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2516 kJ
Calories601 kcal
Fat10.8 g
Saturated Fat2.5 g
Carbohydrate80 g
Sugar26.9 g
Dietary Fiber23.8 g
Protein37.5 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Soup pan
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de rodewijnazijn met de biefstukreepjes en een snufje zout.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 2 minuten. Voeg de aubergine, wortel, ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Stoven
2
  • Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de bouillon, honing en gedroogde abrikozen toe en roer goed door.
  • Verlaag het vuur en dek de pan af. Laat 25 - 30 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
  • Haal het deksel van de pan en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met peper.
Bulgur koken
3
  • Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan zodat de bulgur goed onder water staat. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Serveren
4
  • Giet de bulgur af en roer de helft van de peterselie erdoor.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. 
  • Verdeel de bulgur over de borden. Schep de stoof ernaast.
  • Garneer met de overige peterselie.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?