Naanburger met uienchutney
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, pittige groene saus en frisse salade

Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!

Allergens:
Wheat
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef mince with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

1 piece

Naan bread with herbs

(Contains Wheat May be present Milk)

150 g

Diced potato

0.16 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh coriander & mint

1 piece

Onion

20 g

Onion chutney

¼ piece

Green chili pepper

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3775 kJ
Calories902 kcal
Fat41.3 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate94.2 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein32.6 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Salad Bowl
Stick Blender
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven op 220 graden. 
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl kerriepoeder. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn. Snijd de komkommer en de helft van de tomaat in blokjes. 
  • Voeg de munt, komkommer, tomaat en extra vierge olijfolie naar smaak toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de overige tomaat in plakjes.
Salade maken
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in grove stukken.
  • Voeg de groene peper, de koriander, de mayonaise en de wittewijnazijn toe aan een hoge kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout.

Burgers bakken
3
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Rol 1 ovale burger per persoon van het rundergehakt. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant.
  • Bak in de laatste 3 minuten de ui en uienchutney mee.
  • Bak ondertussen het naanbrood 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: Kneed de hamburger in een ovale, platte vorm. Zo passen ze straks goed op het naanbrood en worden ze gelijkmatig gaar.

Serveren
4
  • Verdeel het naanbrood over de borden, besmeer met de kruidenmayonaise en beleg met de runderburger, tomaatplakjes en gebakken uienchutney.
  • Vouw het naanbrood om de burger.
  • Serveer met de kerrie-aardappelen en de komkommersalade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.