Naanburger met uienchutney
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade

Vandaag bereid je een burger met Indiase twist. Je vouwt de burger tussen een naanbrood en serveert er een zelfgemaakte kruidenmayonaise bij.

Allergens:
Wheat
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef mince with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

1 piece

Naan bread with herbs

(Contains Wheat May be present Milk)

150 g

Diced potato

0.16 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh coriander & mint

(May be present Celery)

1 piece

Onion

20 g

Onion chutney

¼ piece

Green chili pepper

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3788 kJ
Calories905 kcal
Fat41.5 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate95 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein32.8 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
High-Sided Bowl
Stick Blender
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven op 220 graden. 
  • Meng de aardappelblokjes in een kom met de kerriepoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 17 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de munt fijn. Snijd de komkommer en de helft van de tomaat in blokjes van 1 cm. Meng in een saladekom de munt, komkommerblokjes en tomatenblokjes met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de andere helft van de tomaat in plakjes en bewaar apart.
Salade maken
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper in grove stukken.
  • Meng in een hoge kom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de groene peper, koriander, mayonaise, peper en zout (zie Tip). Mix met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout.

Burger bakken
3
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur.
  • Rol 1 ovale burger per persoon van het rundergehakt (zie Tip). Bak de burger 3 - 4 minuten per kant.
  • Bak de laatste 3 minuten de ui en uienchutney mee.
  • Verwarm ondertussen het naanbrood 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: Kneed de hamburger in een ovale, platte vorm. Zo passen ze straks goed op het naanbrood en worden ze gelijkmatig gaar.

Serveren
4
  • Verdeel het naanbrood over de borden en beleg met de kruidenmayonaise, runderburger, tomatenplakjes, gebakken ui en uienchutney.
  • Vouw het naanbrood om de burger.
  • Serveer met de kerrie-aardappelen en de komkommersalade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.