Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met salade van courgette, rucola en veldsla

In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Naan bread

(Contains Wheat)

15 g

Grated mature cheese

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Courgette

20 g

Arugula & lamb's lettuce

25 g

Organic sour cream

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories766 kcal
Energy (kJ)3204 kJ
Fat40.1 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate68.2 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein29.3 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de helft van de courgette in halve maantjes en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de overige courgette (zie Tip). 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de courgetteplakjes en de knoflook 5 - 7 minuten.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik eventueel een mes om het laatste kleine stuk in dunne linten te snijden.

Voorbereiden
2
  • Halveer de cherrytomaten. Giet het vocht van de mozzarella af. Scheur de mozzarella grof.
  • Meng in een kleine kom de zure room met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het zure-roommengsel, de mozzarella en de helft van de geraspte kaas over de naanbroden.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella), zonder dat er vlees aan te pas komt!

Naanpizza beleggen
3
  • Beleg de naanbroden vervolgens met de gebakken ui, de courgetteplakjes en de helft van de cherrytomaten.
  • Bestrooi met de overige geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak 5 - 7 minuten bovenin de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe en meng door de dressing.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de courgettelinten en de overige cherrytomaten toe aan de saladekom (zie Tip). Meng goed met de dressing.
  • Haal de naanpizza's uit de oven, bestrooi met 1/2 tl Italiaanse kruiden en breng flink op smaak met peper. Besprenkel de naanpizza's met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Snijd de pizza's in stukken en verdeel over borden. Serveer met de salade.

Tip: Houd je niet van rauwe courgettelinten? Grill ze kort in een grill- of koekenpan.