Naanpizza met aubergine en mozzarella
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met champignons en basilicumcrème

Zin om twee keer zoveel pizza's te serveren? Snijd het naanbrood dan langs de zijkant open en beleg beide helften. Je hoeft de pizza's dan zelfs iets minder lang te bakken.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

65 g

Mushrooms

1 piece

Garlic

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

50 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Naan bread

(Contains Wheat)

20 g

Arugula

10 milliliters

Basil crème

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2673 kJ
Calories639 kcal
Fat29.7 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate62.8 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein25.8 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de champignons in dunne plakken.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Strooi 1/4 zakje Italiaanse kruiden per persoon over de gebakken aubergine.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bak ze 2 - 3 minuten in de oven.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de knoflook en 1/4 zakje Italiaanse kruiden per persoon.
  • Haal de naanbroden uit de oven. Laat ze op de bakplaat met bakpapier liggen en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de champignonplakjes en de mozzarella (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de naanpizza met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?