Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano
Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

Naanpizza met gegrilde courgette en grana padano

met tomaat-paprikasoep, crème fraîche en basilicum

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

1 piece

Romano pepper

1 piece

Naan bread with herbs

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Tomato

15 milliliters

Basil crème with lemon

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

5 g

Fresh basil

25 g

Organic crème fraîche

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories772 kcal
Energy (kJ)3232 kJ
Fat38 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate82 g
Sugar19 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein21 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Soup pan
Oven rack lined with baking paper
Small Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Courgette roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Soep maken
2

Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Crème fraîche bereiden
3

Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 van de crème fraîche met de basilicumcrème met citroen.

Naanpizza beleggen
4

Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het crème fraîche-basilicumcrème mengsel en bestrooi met de grana padano-vlokken. Bak de naanpizza de laatste 2 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.

Tip: Is de courgette al klaar, maar is de grana padano nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.

Soep pureren
5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.

Serveren
6

Haal de naanpizza uit de oven, verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje vers basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.