In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
1 piece
Romano pepper
1 piece
Naan bread with herbs
(Contains Wheat May be present Milk)
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Tomato
15 milliliters
Basil crème with lemon
20 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
5 g
Fresh basil
25 g
Organic sour cream
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de rode puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 100 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Leg het naanbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 3 - 5 minuten mee in de oven met de courgette. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de zure room met de basilicumcrème met citroen.
Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de naan met het zure room-basilicumcrèmemengsel en bestrooi met de grana padano-vlokken. Bak de naanpizza de laatste 2 - 4 minuten opnieuw mee met de courgette in de oven, of tot de kaas is gesmolten.
Tip: Is de courgette al klaar, maar is de grana padano nog niet helemaal gesmolten? Haal de courgette dan alvast uit de oven.
Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.
Haal de naanpizza uit de oven, verdeel de geroosterde courgette erover en bestrooi met een beetje verse basilicum. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met de overige zure room en het overige basilicum. Serveer met de naanpizza.