LET OP: Door beperkingen in de leveringen is het verse basilicum in sommige boxen vervangen door een ander soort verse kruiden.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
25 g
Zoete aardappel
¼ unit
Courgette
2 tablespoon
Passata
1 unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
125 g
Rode cherrytomaten
5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Schil de zoete aardappel en maak met een kaasschaaf of dunschiller dunne ronde plakjes van de zoete aardappel en de courgette.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uiringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes zoete aardappel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel per persoon 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven.
Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.
Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de tomaten, het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om.
Snijd de naanpizza in stukken en serveer de salade erbij.