Naanpizza met geitenkaas en groenten
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

¼ piece

Courgette

¼ piece

Carrot

⅓ sachet(s)

Dried oregano

40 g

Passata

1 piece

Naan bread

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

125 g

Red cherry tomatoes

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories253 kcal
Energy (kJ)1059 kJ
Fat15.7 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate16.1 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber6 g
Protein9.1 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Maak met een kaasschaaf of dunschiller dunne ronde plakjes van de courgette en de wortel.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uiringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes wortel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza voorbereiden
3

Verdeel per persoon 2 el passata over elk naanbrood en leg ze op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven.

Tip: Je kunt het naanbrood ook voorzichtig opensnijden voor 2 dunne naanpizza's per persoon. Verkort de baktijd dan eventueel een beetje.

Pizza afmaken
4

Verdeel de gebakken ui, wortel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Verse geitenkaas bevat minder zout dan gewone kaas. De perfecte vervanger voor een zoutarm dieet.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaten, het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om.

Serveren
6

Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.

Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 4 verschillende soorten groente. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?