Naanpizza met geitenkaas en groenten
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse tomatensalade

Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

25 g

Sweet potato

⅓ sachet(s)

Dried oregano

50 g

Passata

1 piece

Naan bread

(Contains Wheat)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 milliliters

Basil crème

1 piece

Tomato

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2497 kJ
Calories597 kcal
Fat23.5 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate69.4 g
Sugar12 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein20.5 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft.
  • Was of schil de zoete aardappel.
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf de zoete aardappel en de courgette in dunne plakjes.

Weetje: Dit gerecht bevat 5 verschillende soorten groenten. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de uienringen, de zoete aardappel en de helft van de oregano 4 - 6 minuten.
  • Bak in de laatste minuut de courgette mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Naanpizza's bereiden
3
  • Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood (zie Tip). Bestrooi met de overige oregano en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het naanbrood 2 minuten in de oven.
  • Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel en courgette over het naanbrood. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met wat basilicumcrème.
  • Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Heb je na het beleggen van de naanpizza’s nog toppings over? De overige ingrediënten kun je eventueel klein snijden en door de salade verwerken. Voeg dan naar smaak wat extra witte balsamicoazijn toe. Je kunt ze ook de volgende dag gebruiken, bijvoorbeeld in een lunchsalade, wrap of granenbowl.

Serveren
4
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de tomaat, de rucola en veldsla en de gesnipperde ui met de witte balsamicoazijn, de overige basilicumcrème en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.