Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie
Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

met komkommersalade

Ricotta betekent letterlijk “opnieuw gekookt” en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt “opnieuw” gekookt en zo ontstaat ricotta.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beef merguez sausage

5 g

Fresh mint & sage

1 piece

Naan bread

200 g

Passata

50 g

Ricotta

25 g

Grated aged Gouda

½ piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories972 kcal
Energy (kJ)4067 kJ
Fat53 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate74 g
Sugar12 g
Dietary Fiber4.2 g
Protein49 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler or Cheese Slicer

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn.

Tip: Je bakt het vlees verder in de oven. Laat het dus niet te lang in de pan liggen, dan blijft het lekker mals.

Pizza beleggen
2

Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood. Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel kleine dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de kaas dan achterwege. Deze kun je de volgende dag verwerken in een lunchsalade of op een broodje.

Salade voorbereiden
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de komkommer, munt en rode peper.

Tip: Eet je met kinderen? Laat de rode peper dan achterwege of maak een aparte saladekom voor de volwassenen.

Serveren
4

Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de komkommersalade.