Naanpizza met veggie gehakt en pesto
Naanpizza met veggie gehakt en pesto

Naanpizza met veggie gehakt en pesto

met gemarineerde tomaat en pesto-roomkaas

Met het vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je gerecht. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Milk
Cashews
Barley
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

20 g

Lamb's lettuce

½ piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher

(Contains Barley, Soy)

½ piece

Garlic

1 piece

Naan bread with herbs

(Contains Wheat May be present Milk)

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2903 kJ
Calories694 kcal
Fat32.2 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate64.9 g
Sugar11.7 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein29.9 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes 3 - 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de ui, het vegan gehakt, de Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Marineren
2
  • Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. 
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige knoflook en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Meng de tomaat door de dressing.
Naanpizza's afmaken
3
  • Draai het vuur van de koekenpan met vegan gehakt naar hoog, voeg 1/2 el roomboter toe en blus de pan af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut, of tot het water is verdampt.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de groene pesto.
  • Besmeer de naanpizza's met de pesto-roomkaas.
  • Schep het vegan gehakt en de groenten erop.
Serveren
4
  • Verdeel de naanpizza's over de borden.
  • Meng de veldsla met de gemarineerde tomaat.
  • Verdeel wat salade over de pizza's en serveer de overige salade ernaast.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.