Nacho schotel met kipgehakt

Nacho schotel met kipgehakt

met zelfgemaakte kaassaus en avocadodip

Tags:
Comfort Food
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Beetroot tortilla chips

40 g

Avocado dip

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Bell pepper

½ piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

Flour

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)1844 kJ
Calories441 kcal
Fat30.2 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate12.9 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein27 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Saucepan
Bowl

Cooking Steps

1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes.
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de helft van de ui en de helft van de paprika toe en bak nog 4 - 5 minuten.
  • Snijd de bieslook en peterselie fijn.
3
  • Zet 40 ml water per persoon klaar.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten aan totdat het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot het een glad geheel is.
  • Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door totdat alles is gesmolten.
  • Meng de mexicaanse kruiden erdoor.
4
  • Meng in een kom de overige ui en paprika met de tomaat, bieslook en peterselie.
  • Voeg per persoon 1 tl wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tortillachips over de borden. Verdeel de kipgehakt en kaassaus erover. Garneer met de tomatensalsa.
  • Serveer met de avocadodip.