Reis met ons naar Indonesië, waar nasi goreng een echte specialiteit is. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). De vele Aziatische ingrediënten zoals sojasaus, sambal en limoen geven dit gerecht een zoetzure, iets pittige smaak. Je serveert de nasi met een gebakken ei en verse koriander.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Komkommer
70 g
Witte rijst
200 g
Oosterse groentemix
½ unit
Limoen
1 unit
Bosui
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
½ teaspoon
Gemalen kurkuma
2 unit
Ei
(Contains Egg)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
10 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Suiker
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Ketjap manis
1 teaspoon
Sambal
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met de wittewijnazijn en de suiker. Zet tot gebruik in de koelkast. • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. • Snijd de limoen in parten en snijd de bosui in dunne ringen. Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, kurkuma en de helft van de bosui en verse koriander toe en bak nog 2 – 3 minuten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi met peper en zout. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.
• Leg de spiegeleieren op de nasi goreng. Serveer de zoetzure komkommer ernaast. • Garneer met de limoen, de overige koriander en bosui en de pinda's.