Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

met satésaus, zoetzure komkommer en kroepoek

Wist jij dat kroepoek normaal gesproken gedeeltelijk van garnalen gemaakt wordt? Vandaag serveer je een heerlijke nasi met een vegetarische variant op kroepoek.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

60 g

Peanut sauce

75 g

Basmati rice

2 piece

Skewers

1 piece

Carrot

25 g

Vegetarian krupuk

½ piece

Garlic

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

5 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories864 kcal
Energy (kJ)3615 kJ
Fat30.1 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate108.5 g
Sugar31.2 g
Dietary Fiber6 g
Protein38 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan with Lid
Bowl
Casserole
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Marineren
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bami kruidenmix.
  • Snijd de kipfilet in twee stukken, meng door de marinade en laat staan tot gebruik.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Voorbereiden
2
  • Schil of was de wortel en snijd in halve plakken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote wok of hapjespan.
  • Fruit de ui, knoflook, wortelplakjes en 3/4 tl nasi-bami kruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en voeg de komkommer toe. Breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Kip en groenten bakken
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een satéprikker.
  • Bak de kipsatés in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg 1 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit de satésaus in een steelpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje melk per persoon toe. Meng tot één geheel.
  • Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg er 2 kipsatés per persoon naast.
  • Serveer met de satésaus, zoetzure komkommer en kroepoek.

Let op: de satésaus is licht pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Serveer de satésaus dan apart. Houd je juist van pittig? Voeg dan naar smaak sambal toe.