Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

met pindasaus en zoetzure komkommer

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Tags:
Family
Allergens:
Peanuts
Soy
Sulphites
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

60 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)

75 g

Basmati rice

2 piece

Skewers

½ piece

Carrot

½ piece

Garlic

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3072 kJ
Calories734 kcal
Fat23.4 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate91.4 g
Sugar28.4 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein37.9 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan with Lid
Bowl
Large wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Marineren
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bamikruidenmix.
  • Snijd de kipfilet in de lengte in twee stukken. Voeg de kipfilet toe aan de grote kom en meng met de marinade. Laat staan tot gebruik.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook, wortel en 3/4 tl nasi-bamikruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en voeg de komkommer toe. Breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Kip bakken
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een spies.
  • Bak de kipsaté in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg 1 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit de pindasaus in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg de kipsaté ernaast.
  • Serveer met de pindasaus en zoetzure komkommer.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!