Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés

met satésaus en bloemkoolrijst

Deze nasi goreng bestaat gedeeltelijk uit bloemkoolrijst. Hierdoor krijg je extra veel groente binnen. Dat maakt dit recept snel, lekker én gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Bloemkoolrijst

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

40 gram

Pindasaus

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Spies

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)669 kcal
Energie (kJ)2797 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.8 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bami kruidenmix in een grote kom. Snijd de kipfilet in twee stukken, meng door de marinade en laat staan tot gebruik. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Schil of was de wortel. Snijd in halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote wok of hapjespan. Fruit het witte gedeelte van de bosui, de wortelplakjes en 3/4 tl nasi-bami kruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.

Kip en groenten bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een satéprikker. Bak de kipsatés in 6 - 8 minuten rondom bruin. Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee. Voeg de bloemkoolrijst en 1/2 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor een goede weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Serveren
4

Verhit de satésaus in een steelpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje melk toe. Meng tot één geheel. Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg er 2 kipsatés per persoon naast. Serveer met de satésaus. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Let op: de satésaus is licht pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Serveer de satésaus dan apart