Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsatés

met satésaus en bloemkoolrijst

Deze nasi goreng bestaat gedeeltelijk uit bloemkoolrijst. Hierdoor krijg je extra veel groente binnen. Dat maakt dit recept snel, lekker én gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Cauliflower Rice

1 piece

Chicken breast

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

40 g

Peanut sauce

75 g

Basmati rice

2 piece

Skewers

1 piece

Carrot

2 piece

Scallions

Not included in your delivery

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories669 kcal
Energy (kJ)2797 kJ
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate81 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bami kruidenmix in een grote kom. Snijd de kipfilet in twee stukken, meng door de marinade en laat staan tot gebruik. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Schil of was de wortel. Snijd in halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote wok of hapjespan. Fruit het witte gedeelte van de bosui, de wortelplakjes en 3/4 tl nasi-bami kruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.

Kip en groenten bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een satéprikker. Bak de kipsatés in 6 - 8 minuten rondom bruin. Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee. Voeg de bloemkoolrijst en 1/2 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor een goede weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Serveren
4

Verhit de satésaus in een steelpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje melk toe. Meng tot één geheel. Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg er 2 kipsatés per persoon naast. Serveer met de satésaus. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Let op: de satésaus is licht pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Serveer de satésaus dan apart