The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Diced chicken breast
½ piece
Onion
½ piece
Yellow bell pepper
1 piece
Garlic
½ can
Tinned cherry tomatoes
50 g
Mango chutney
0.17 bunch
Scallions
70 g
Brown rice
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5-6 minuten aan, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de hapjespan opnieuw nadat je kip en eruit heb gehaald. Bak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten aan. Doe ook de cherrytomaten uit blik en mangochutney in de pan. Voeg tenslotte nog 1/2 el witte balsamicoazijn en 25 ml water per persoon toe. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes inkoken.
Breng ruim water, met een flinke snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes.
Kook de rijst, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet hierna af en laat nagaren met de deksel op de pan.
Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Tip: Eet je met kinderen of vind je een gladde saus lekkerder? Gebruik dan een staafmixer om de zoetzure saus te pureren en glad te maken.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bosui.