Niet gebruiken - Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

Niet gebruiken - Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

met zilvervliesrijst en bosui

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Diced chicken breast

½ piece

Onion

½ piece

Yellow bell pepper

1 piece

Garlic

½ can

Tinned cherry tomatoes

50 g

Mango chutney

0.17 bunch

Scallions

70 g

Brown rice

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)1152 kJ
Calories275 kcal
Fat7.4 g
Saturated Fat1.3 g
Carbohydrate18.4 g
Sugar14.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein29.5 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid

Cooking Steps

1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5-6 minuten aan, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de hapjespan opnieuw nadat je kip en eruit heb gehaald. Bak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten aan. Doe ook de cherrytomaten uit blik en mangochutney in de pan. Voeg tenslotte nog 1/2 el witte balsamicoazijn en 25 ml water per persoon toe. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes inkoken.

3

Breng ruim water, met een flinke snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes.

4

Kook de rijst, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet hierna af en laat nagaren met de deksel op de pan.

5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Eet je met kinderen of vind je een gladde saus lekkerder? Gebruik dan een staafmixer om de zoetzure saus te pureren en glad te maken.

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bosui.