Niet gebruiken - NL: Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus | BE: Spaghetti met garnalen in curry-roomsaus met tomaat en dragon
Niet gebruiken - NL: Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus | BE: Spaghetti met garnalen in curry-roomsaus met tomaat en dragon

Niet gebruiken - NL: Spaghetti met garnalen in kerrie-roomsaus | BE: Spaghetti met garnalen in curry-roomsaus met tomaat en dragon

met tomaat en dragon

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Celery
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Courgette

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

0.48 teaspoon

Smoked paprika

1 pack

Chopped tomatoes

65 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

90 g

Spaghetti

½ piece

Tomato

2.5 g

Fresh tarragon

90 g

Shrimp

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium fish stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)3583 kJ
Calories856 kcal
Fat39 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate89 g
Sugar23 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Large Sautépan with Lid
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm dik en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Bakken
2

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de spaghetti. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, de knoflook en de helft van de rode peper 2 – 3 minuten. Voeg daarna per persoon 1 tl kerriepoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de kruiden 1 minuut mee.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kerrie-roomsaus maken
3

Blus de smaakmakers en kruiden af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de tomatenblokjes. Verlaag het vuur en voeg de room toe. Laat de saus, afgedekt, op laag vuur nog 12 – 14 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bereiden
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak ze fijn. Meng de tomatenblokjes in een kom met de helft van de dragon en per persoon 1/4 el witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.

Serveren
6

Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgetteplakken. Serveer de tomaat met dragon ernaast.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 350 g groente per persoon bevat?