Niet gebruiken - Scandinavische salade met doradefilet
Niet gebruiken - Scandinavische salade met doradefilet

Niet gebruiken - Scandinavische salade met doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ bunch

Radish

¼ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh dill

¼ piece

Onion

1 piece

Little gem

1 piece

Bream fillet with skin

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

3 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2359 kJ
Calories564 kcal
Fat23.4 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate59.7 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein27.2 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Cuire les pommes de terre
1

Épluchez ou lavez soigneusement les pommes de terre et coupez-les en quartiers. Faites chauffer l’huile d’olive dans la sauteuse et cuire les pommes de terre 25 à 35 minutes à feu moyen-vif et à couvert. Retirez le couvercle après 20 minutes. Remuez régulièrement, puis salez et poivrez.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.

Couper
2

Coupez les radis en fines rondelles et le concombre en rondelles. Hachez grossièrement l’aneth et émincez l’oignon. Coupez la little gem en fines lanières.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant le vinaigre de vin blanc, le miel, l’huile d’olive vierge extra et ½ cc de moutarde par personne. Salez et poivrez. Mélangez ensuite les radis, le concombre, l’oignon (voir CONSEIL), la little gem et l’aneth à la vinaigrette.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.

Badigeonner la dorade
4

Épongez le filet de dorade avec l’essuie-tout. À la main ou à l’aide d’un pinceau, badigeonnez le filet de dorade des deux côtés avec le reste de moutarde. Salez et poivrez.

Cuire la dorade
5

Faites chauffer le beurre dans la poêle à feu moyen-vif et cuire le filet de dorade 2 à 3 minutes côté peau, puis 1 à 2 minutes de l’autre côté. Salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Servez la salade sur les assiettes. Mélangez avec les pommes de terre sautées et disposez le filet de dorade à la moutarde dessus.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, en bevat maar weinig zout en calorieën. Lekker licht en gebalanceerd dus!