NIET GEBRUIKEN (zie slot 2) - Pittige Thaise kipgehaktsalade
NIET GEBRUIKEN (zie slot 2) - Pittige Thaise kipgehaktsalade

NIET GEBRUIKEN (zie slot 2) - Pittige Thaise kipgehaktsalade

In schuitjes van little gem met zoetzure komkommer

In de Aziatische keuken wordt veel gekookt met een mix van smaken en structuren. Zuur, zoet, pittig – proef jij al deze smaken terug in dit gerecht? Je gebruikt vandaag knapperige little gem als kleine kommetjes, die je vult met noedels en gehakt. Deze frisse hapjes kun je zo oppakken, met je handen eten mag dus!

Allergens:
Peanuts
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

⅓ unit

Komkommer

½ unit

Limoen

1.5 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

15 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

1 unit

Little gem

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

110 g

Aziatisch gekruid kipgehakt

2.5

Bruine basterdsuiker

Not included in your delivery

1

Suiker

2

Wittewijnazijn

1

Zonnebloemolie

Peper en zout

Nutrition Values

Calories630 kcal
Energy (kJ)2636 kJ
Fat20 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate77 g
Sugar4.3 g
Dietary Fiber5 g
Protein34 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Grater
Small Bowl
Wok

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

Schuitjes maken
3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

Kipgehakt bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.