NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo
NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

en Spaanse gehaktballetjes

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 unit

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

25 g

Chorizoblokjes

150 g

Kruimige aardappelen

150 g

Wortelschijfjes

(May be present Celery)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

75 g

Zoete aardappel

20 g

Semi-gedroogde tomaten

½ unit

Ui

Not included in your delivery

¼ unit

Runderbouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

1 tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3668 kJ
Calories877 kcal
Fat51 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate61 g
Sugar17 g
Dietary Fiber12 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Meng de wortelschijfjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Aardappelen koken
2

Schil de zoete aardappel en kruimige aardappel en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
3

Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Gehaktballen bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui, in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, semi-zongedroogde tomaat en geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de jus erboven op.