De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 unit
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
25 g
Chorizoblokjes
150 g
Kruimige aardappelen
150 g
Wortelschijfjes
(May be present Celery)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
75 g
Zoete aardappel
20 g
Semi-gedroogde tomaten
½ unit
Ui
¼ unit
Runderbouillonblokje
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
1 tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Meng de wortelschijfjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Schil de zoete aardappel en kruimige aardappel en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui, in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, semi-zongedroogde tomaat en geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de jus erboven op.