Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukreepjes al een dag van tevoren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Steak strips

½ piece

Courgette

½ piece

Pak choi

½ piece

Onion

1.5 teaspoon

Ground paprika

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

½ piece

Carrot

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2335 kJ
Calories558 kcal
Fat16.5 g
Saturated Fat2.4 g
Carbohydrate62.1 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein35.8 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Marineren
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.
Bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd ook de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, wortel, paksoi en ui met het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel.
  • Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
  • Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de gomasio.