Noedels met biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Noedels met biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met wokgroente en pinda's

Dit gerecht heb je supersnel op tafel - het zware werk hebben wij vast voor je gedaan door de gember, knoflook en rode peper voor te snijden.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

gram

Groentemix met wittekool

200 gram

Oosterse wokmix

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)757 kcal
Energie (kJ)3167 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.8 g
Eiwitten41 g
Zout4 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Biefstukreepjes wokken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is. Bak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur en haal ze uit de pan.

Tip: Rundvlees is een bron van ijzer en paprika zit vol vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer uit je voeding. Een topcombinatie dus!

Groente wokken
2

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde wokpan op hoog vuur. Voeg de geraspte gember, knoflook en rode peper en de oosterse groentemix toe en roerbak ze 2 - 3 minuten.Voeg dan de zoet-pittige chilisaus, de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe, meng en verhit de saus in 2 minuten.Snijd ondertussen de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan tijdens de bereiding achterwege en voeg het na serveren eventueel naar smaak toe.

Noedels koken
3

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 3 minuten beetgaar en giet af. Haal tijdens het koken de noedels met twee vorken uit elkaar. Laat zonder deksel uitstomen.Voeg de biefstukreepjes samen met de noedels toe aan de wokpan en roer ze gedurende 1 minuut door de groenten.

Serveren
4

Verdeel de noedels over de borden. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.