De noedels geef je een Oosterse smaak door het toevoegen van verse basilicum, gember, sojasaus en rode peper. De combinatie van paksoi en twee soorten paddenstoelen zorgen voor een zachte smaak. Wil je meer weten over onze Nederlandse champignonteler? Kijk dan op blog.hellofresh.nl!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Rode ui
½ cm
Verse gember
½ unit
Rode peper
300 g
Paksoi
150 g
Noedels
(Contains Gluten)
150 g
Gemengde paddenstoelen
3 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
4 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
50 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
2 teaspoon
Bruine suiker
2 teaspoon
Wittewijnazijn
Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de bladeren.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paddenstoelen en witte delen van de paksoi toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de bladeren van de paksoi, de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.
Scheur ondertussen de basilicum klein.
Voeg de noedels en de helft van de pinda’s toe aan de wok en verhit 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de basilicum en achtergehouden pinda’s.
Tip! Heb je limoen over? Voeg dan 1 tl limoenrasp per persoon tegelijk toe met de rode ui en vervang de azijn door een ½ - 1 el limoensap per persoon.