Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos
Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos

Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos

Deze heerlijke Oosterse noedels zijn zowel zoet als pittig. Door de kokosrasp krijgt het gerecht een zoetere smaak. De rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger!

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

100 g

Kastanjechampignons

150 g

Chinese kool

65 g

Noedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

25 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories577 kcal
Energy (kJ)2414 kJ
Fat23 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein20 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de Chinese kool in reepjes.

3

Breek de noedels boven de pan en kook de noedels, afgedekt, 3 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en roerbak 5 - 6 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

5

Hak ondertussen de pinda’s en de koriander grof.

6

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, overige pinda’s en de rest van de kokosrasp.